Thailand top 10 - de tien dingen in Thailand die je moet zien of doen

Thailand top 10 / Ayutthaya

 home vakantie naar Thailand handig om te wetenlinks cookiebeleidcontact 

Bangkok

Chiang Mai

Phuket

Krabi

Ayutthaya

Sukhothai

eten

stranden

nationale parken

typisch Thailand

 
handig om te weten
 
Thailand vakantietips

THAILAND TIP 5: AYUTTHAYA

Ayutthaya is een stad dat gelegen is in het centrale deel van Thailand. Ayutthaya bestaat uit twee delen. Ten eerste is er de moderne stad Ayutthaya waar een kleine zeventigduizend inwoners leven. Daarnaast is er ook nog de historische stad Ayutthaya waar tegenwoordig niemand meer woont, maar wat vroeger de hoofdstad was van het voormalige Koninkrijk Ayutthaya dat rond het jaar 1350 gesticht is. Toen het Birmese leger Ayutthaya in 1767 vernietigden was het gedaan met de belangrijke rol die de stad had. De ruďnes zijn bewaard gebleven in een gebied dat tegenwoordig bekend staat als het Historisch Park Ayutthaya. Deze plek staat sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het behoort tot de belangrijkste historische plekken binnen het hedendaagse Thailand.

Ayutthaya vanuit Bangkok bezoeken
De afstand tussen Ayutthaya en Bangkok bedraagt ongeveer honderd kilometer. Het is daarom prima te doen om vanuit de hedendaagse hoofdstad een dagtrip naar de voormalige hoofdstad te maken. Er zijn meerdere excursies die je binnen een tijdbestek van pakweg 9 tot 10 uur naar Ayutthaya brengen en vervolgens ervoor zorgen dat je aan het einde van de dag terug bent in Bangkok. De kosten van een dergelijke excursie vallen ook wel mee: afhankelijk van de exacte invulling ben je pakweg 35 tot 70 euro kwijt. Als je een privétour wilt betaal je meer. De prijs is hierbij mede afhankelijk van het aantal deelnemers.

Je kunt je Ayutthaya dagexcursie vanuit Bangkok hier boeken

Meer Ayutthaya
-

 

Thailand bezienswaardigheden Thailand voor beginners Thailand klimaatinfo steden in Thailand beste maanden voor zonvakantie in Thailand