THAILAND TIP 2: CHIANG MAI

Chiang Mai is een stad gelegen in het noorden van Thailand. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en tevens de grootste stad van deze provincie. Denk hierbij niet aan een grote metropool als Bangkok, want Chiang Mai is aanzienlijk kleiner. Als je op zoek gaat naar het aantal inwoners dat Chiang Mai telt dan zie je nogal wat verschillende cijfers. Met naar schatting een kwart miljoen mensen kom je waarschijnlijk aardig in de buurt. Een beetje vergelijkbaar met Eindhoven, zeg maar. Op het moment dat mensen een vakantie in Thailand gaan plannen dan komt Chiang Mai al snel op hun vizier. Op de gespecialiseerde Thailand sites en in de reisgidsen over Thailand wordt Chiang Mai vaak omschreven als de beste of in ieder geval één van de beste reisbestemmingen binnen dit Aziatische land. Dat ligt vooral aan de relaxte sfeer die hier hangt en omdat je hier volop kunt genieten van de uiteenlopende bezienswaardigheden en excursies. Zo is Chiang Mai vooral op het gebied van tempels en natuur een absolute topbestemming.

rijstvelden bij Chiang Mai

Elephant Nature Park

De Aziatische olifant heeft binnen de Thaise gemeenschap een prominente plek. Zo ook in Chiang Mai, waar het mogelijk is om kennis te maken met deze harde werkers. Het Elephant Nature Park is één van die plekken waar je olifanten kunt vinden. Olifanten in een moeilijke situatie worden hier nadat ze zijn gered ondergebracht, alwaar ze weer op hun krachten kunnen komen. Bezoekers aan het olifantennatuurpark kunnen kennismaken met de groep olifanten en hun bijzondere eigenschappen. Ook word je voorgelicht over de Aziatische olifant in Thailand. Hoe leuk is het wel niet om babyolifantjes met elkaar te zien spelen en te zien hoe gelukkig de dieren hier zijn. Naast dat olifanten hier een veilig onderkomen kunnen vinden worden hier ook katten, honden en buffels gered. Eigenlijk worden veel van de dieren waarvan dreigt dat er niet goed naar wordt omgekeken hier ondergebracht.

Het Elephant Nature Park is een leuke plek voor jong en oud. Het is een echte aanrader voor gezinnen met kinderen. Naast dat het gewoon heel leuk is om met de dieren kennis te maken is het ook nog eens heel leerzaam. Ook is het mogelijk om je betrokkenheid te tonen door een olifant te sponso